Recepty
Pikantní polévka s křepelek
Ingredience :
3l vody
4ks křepelky
2 cibule
4 stroužky česneku
6 brambor
100g rýže
3 rajčata
3 lžíce másla
½ lžičky kmínu
špetka cayenského pepře (chilli)
½ šálku zakysané smetany
mletý pepř
bobkový list
sůl
Příprava:
Očištěné křepelky zalejeme...
Křepelka na Pastýřský spůsob
křepelky
ocet
pepř
sůl
Příprava:
Vykuchané a očištěné křepelky, potřeme zevnitř i z vnějšku směsí octa, soli a pepře a grilujeme do zlatova.
Podáváme s pečenými brambory, bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Dobrou chuť
Křepelka s ořechy a švestkou
2 křepelky (každý 180-200 g, připravené k vaření)
5 šalotek
6 vlašských ořechů
12 sušených švestek ("měkké plody")
1 velká červená paprika (30-40 g)
1 snítka rozmarýnu
Sůl
Čerstvě mletý černý pepř
1 lžíce olivového...
Žampiony s křepelčími vejci
12 velkých žampionů
12 křepelčích vajec
120 g bylinkového másla
Sůl
Pepř
Čisté houby, omyjte a odstraňte stopky, posypeme solí a pepřem. Houby naskládáme do vymazaného pekáče .
Dovnitř žampionů rozklepneme křepelčí vejce. Na každý ještě přidáme bilinkové...
Sázené křepelčí vejce na toastu s pikantní rajčatovou omáčkou
4 Křepelčí vejce
1 litr vody
2 lžíce octa
4 plátky Toastu
1 polévková lžíce másla
2 Rajčata (čerstvá)
4 Rajčata (sušená)
1 polévková lžíce rajského protlaku
Šalotka ,jemně nasekaná
Stroužek česneku, jemně nasekaný
1 polévková lžíce olivového oleje
Špetka...
Šťouchané brambory s křepelčími vejci a krevetami
2 Velké Brambory
Mléko
½ lžíce Másla
4 křepelčí vejce
1 polévková lžíce
50 g krevet
Olivový olej
Sůl
Řeřicha, pro dekoraci
Oloupejte brambory, nakrájejte na kostky a uvařte v lehce osolené vodě nebo hovězím vývaru. Scedíme a ušťoucháme s mlékem a...
Křepelky, marinované ve víně, pečené se zeleninou a slaninou
500 g křepelek
700 g brambor
400 g brokolice
150 g mrkve
150 g cibule
200 g slaniny
Snítek tymiánu 6.5 (nebo 1 lžíce sušené tymián, majoránka, oregáno)
sůl
pepř
marináda:
300 ml vína (jakékoli, podle chuti, použil jsem červené polosladké)
2 lžíce 6-9% octa (já...
Křepelčí hnízda
K přípravě potřebujeme:
1. Malé brambory - 5 kusů
2. Anglická slanina - cca. 100 gr.
3. Olivový olej
4. Křepelčí vejce - 10 kusů
5. Sýr - 50 gr..
pro servírování - okurky, rajčata, okurky
1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka....