Křepelčí vejce zlepšují mužskou potenci
29.06.2012 13:33
Již 400 let známe teorie o příznivém vlivu malých kropenatých křepelčích vajec na lidský organismus. Ve srovnání se slepičími jsou 4-5x menší, ale předčí je výbornými dietickými vlastnostmi.
Křepelčí vejce obsahují vysoké procento železa, hořčíku, vápníku, fosforu, mědi, vitamínů řady B, vitamíny A, D, C a esenciální aminokyseliny, hodnotné bílkoviny a minerální látky. Mají nízkou hladinu cholesterolu.
Žloutek z křepelčích vajec obsahuje velké množství bílkovin, doporučovaných při stravě starších lidí. Všeobecně můžeme přirovnat jedno křepelčí vejce v kaloriích, proteinech a vitamínech ke 100 gr mléka, vejce má navíc větší podíl železa.
Dobře působí na potenci mužů, omezují riziko kardiovasculárního systému, cukrovky, nemoci trávicího ústrojí, hlavně žaludku, ledvin a tenkého střeva. Pravidelná konzumace ovlivňuje průběh astmatických a ekzematických projevů. Mají též pozitivní vliv na zdravotní stav malých dětí.
Připravují se stejně jako slepičí. Syrové vejce se rozíjejí seknutím nožem.
Doporučená spotřeba: děti 2-3 denně, dospělí 4-5 denně.